gamal píše:
Asi ti uniklo že tu máme mnohem víc svobody než oni nebo uvažuješ jak před 20 ti lety.Nejdřív tě tam 3 hodiny vyslíchaj na letišti,udělaj otisky prstů a vyfotěj si tě a pak tě tam možná pustěj.
Od minulý roku může policie bezdůvodně nejen kontrolovat kohokoliv ale dokonce dělat i bezdůvodně domovní prohlídky.
Na ulici si nesmíš otevřít pivo a ani ho v noci neseženeš,je to zakázaný.
Respekt je slovo který tam ještě neobjevili...všechny rasy žijí segregovaně a vzájemně se nemusí,navíc je tam propastný rozdíl mezi chudejma a bohatejma.Statitisíce lidí žijou na hranicích chudoby na urovni cikanů na Mostecku a hodně lidí se utápí v bohatství.
Jediným měřítkem úcty tam jsou Dolary.
Můžeš někde bydlet 10 let a žadnýho souseda to vůbec nezajímá.
Zakon nestanovuje minimalní dobu dovolené,takže Američani žadnou nemaj a cestujou jen po škole a pak až v důchodu aby nepřišli o práci.
Hodně nezaměstnanejch žije pouze z prodeje drog.
Socialni jistoty jsou proti EU katastofální,přijdeš o práci a zkončíš na ulici,všechno ti vemou,nikdo nic nekupuje za cash,ale na půjčku.
To také vyvolalo celosvětovou krizi.
Je fakt že se tam nikdo do nikoho nesere,tam totiž nikdo nikoho nezajímá,dokud třeba nevlezeš na soukromej pozemek.Je ale fakt že závist jako u nás neznaj.
O hlouposti Američanů jsem už slyšel tunu vtipů,nejvíc od Němců ale i Britů.
Co je hrozná vlastnost Američanů je arogance,povýšování nad jiný,naprostý pohrdání vším co je neamerický a k ostatníkm národům .Jedou třeba pomáhat řešit konflikt do Jugoslavie přitom žadnej vojak vůbec netuší o co bojujou.Geografické znalosti maj na urovni hlídacího psa.
Jinak je to vyspělá země,služby jsou famozní oproti nám,porce v restauracích neskutečné,dálnice kvalitní a na každym rohu jiná hamburgrárna.
New York a San Francisco jsou vzrušující města,Američani jako lidi pro mě dost velký zklamání.
Sem tam ale člověk někoho rozumnýho potká.
Kdyby mi někdo solil přemrštenej najem na Manhattanu ,tak se tam klidně přechodně přestěhuju. 2 plus 1 stojí přibližně 40-50 t. měsíčně.
Gross dal za ten byt na Miami cirka 13mega českých.